18/9- 17
Veckan kommer att tillbringas till stor del i Jämtland, Dinner at Home skall tillsammans med en vinproducent från Sydafrika fira några dagar ute i vildmarken, så långt från storstadens hets. Vi kommer att stå för all gastronomi under dessa dagar och såklart står vilt, fisk och bär på menyn, följ med oss i media under GastroVin så får ni vara med oss på ett hörn, trevlig vecka till Er alla. 

11/9- 17
En ny vecka som kommer att gå till för att planera nya event, vi kommer att prova rätten med höstens första tryffel och den svenska kantarellen är ljuvlig i denna tid. Veckan som gick avklarade vi tre event och en kurs. För att boka våra kursen i Matatlejen så tittar ni in på www.häringeslott.se för att se vad vi pysslar med. Årstiden för att brasan skall få spraka är här och det är allt trevlig att krypa upp i en fotölj, sällskapa med en pläd, ett glas av destilat och en god kokbok. Vi önskar er alla en fantastisk vecka så ses vi live snart. 

4/9- 17
Denna vecka går åt att prova viner och träffa vinmakare för inköp till vår källare, vi känner att det behövs fyllan på med godsaker från alla välrdens hörn. Vi är även ute på turné för att på hissnande höjder över Stockholm, tillreda tillfredsställande gastronomi. Vi ses i vimlet om inte så ses vi på den stora Bordeaux dagen. Trevlig vecka på er alla. 

21/8- 17
Det är full fart på Dinnerathome, denna vecka, vi är ute på turné kan man nästan säga. En del blir det gjort på hemmaplan och det är teman för höstens middagar som skall utfodras. Mer info kommer, och håll koll på Meny/ Tabberaset så blir det snart helt nya rätter. Och under Boka så kommer det upp vilka teman vi håller oss till. Trevlig vecka önskar vi er alla. 

14/8- 17
Vi drar på grillevent i skärgården, vi laddar inför helgens kräftfest. Vi röker kött här hemma och inväntar höstens smaker. Lamm från öland är på ingång och det är kära kusin som föder upp dessa smakrika djur. Vi fyller på med gott i källaren, och minns jag inte helt fel så ramlande de in 15 år gammal gedigen syrah från Australien, det är inte varje dag vi dricker sådana ting. Denna månad går alltså till att smaka på kräftor, kantareller, lamm och krondill. Trevlig vecka till er alla. Vi finns på 0709701424 om det är något. 

 8/8- 17 
Vi säger bara kräftor, kantareller, krondill, snaps och mogen Bourgogne. Menyn för aug är ute på sidan och vi kommer att köra så det ryker mest hela tiden. Hör av er om ni känner för att umgås en afton. Vi finns på 070901424 eller gastrovin@mail.com Trevlig vecka på er alla. 

31/7- 17
Vi smygstartar denna vecka med att testa oss fram med lite olika skaldjur som vi hoppas att med glädje kunna stoppa in på menyn, vi går och hoppas på lite regn (förlåt till er som har semester) men vi vill verkligen ha kantareller och vi tror även att narturen skulle må bra av lite regn. Men håll på Instagram (GastroVin) så kommer ni att se vad som händer i köket vårt och såklart har vi grillen på för att kunna tillreda vad som bjuds på inför kvällens middagar. Glad vecka till Er alla. 

25/7- 17
Semesterstängt, men vi finns på mail. 

10/7
Semestrar på Öland, för att finna mer goda råvaror och inhysa nya tankar och funderingar inför sensommarens event. Glad vecka till Er alla. 

3/7
Semester med inslag av mer goda viner och gedigen gastronomi. Solen den strålar och vi bränner fett på bryggan. Trevlig vecka och glad semester till er alla.

26/6
Regnet faller fint över fjärden vår och det är blandade sommarkänslor. Hunden Jeff ligger ihopkrupet tätt intill mig och tycker mer om när solen gassar och man kan vara ute och inte blir blöt. Vi stänger ned Dinner at Home efter denna vecka, sen blir det omtalad, behövlig och skön semester som börjar. Men vi kommer såklart hålla er uppdaterade här och på Gastrovin.se för att Ni skall till brygghänget ha koll på hur hösten blir och vad som kommer hända. Den 31:a Juli är vi tillbaka. Glad vecka till Er alla.   

19/6
Solen gassar och värmer som aldrig förr, snart är det midsommar och Dinnerathome har fullt hus, såklart så laddas det upp med sillar, laxar och strömmingar. Till detta så går det inte att leva utan egenkryddad sprit och lokalt bryggd öl, just för denna helg så kommer det att gästspelas i köket av Tunisisk härkomst, så vi kör svenskt till lunch och Tunisiskt till middag. Vi önskar Er alla en fantastisk vecka och njut av sommaren, snart är det semester för många och snart stänger även vi i några veckor för att äta upp oss ännu mer och fundera ut mer vad vi kan göra till höstens middagar och event. Glad vecka! 

12/6
Vi letar lokal för att utveckla våra våta drömmar om att varje kväll kunna servera gäster enkel, frikostig och riktigt god gastronomi. Så ber om ursäkt att det inte är full focus på det stora träbordet i Landfjärden. Vi går mot Fas 2.0 och vi återkommr med info om vad som händer och sker...

22/5
Paris.... VI är och förlustar oss i gastronomins mecka. Stjärnor som lyser från klar himmel och en och annan som kanske börjar rosta lite i kanterna.

15/5
Mest ute och far denna vecka,  med trivsamma event och middagar. Vi fyller på med godsaker i källen som Ponsot och Domaine  de l'Arlot, vem vet kanske är det du som sitter intill vårt stora ekobbord och få sippas på ädla droppar av högsta rang. Det går inte av för hackor men visst är det bästa tiden för sparris, nässlor, tryffel och alla de andra trivsamma primörerna. Att det sen är måndag den  15 maj och 9 grader är kanske inte något vi skall hoppa högt av, men det kommer bli varmt, tro mig, sommaren är på väg. Som vanligt så följer ni oss i sociala medier som Insta och fejjan om vad vi styr med. Trevlig vecka till er alla så ses vi i vimlet. 

8/5
En vecka i Snickerboa (det är köket som vi provar alla rätter innan det åker in på någon av våra menyer) Så full fart fram även denna vecka. Stack nosen utanför dörren idag och insåg att vintern är tillbaka. Vi som har förpackat laggen, tänk om det blir skidåkning till heglen, vi får se. Håll koll på Gastrovin på Instagram, så ser ni vad som händer och sker. Alla platser  för vårens middagar är fullbokade men kommer att i juni månad se till att hösten blir väl planerad så alla får plats som vill. Smaklig vecka til Er alla.

2/5
Valborg och första maj, det blev en hit i alla slags bemärkelser. Grillarna var i toppform lika så de äldre bourgognevinerna som testades till vårens olika rätter, denna vecka kommer att gå till att fastställa alla vårens event och vad det allt innebär. Sparrisarna, nässlorna, ramslöken och vaktlarna är i full fart med att smaksätta våra nya rätter, även några äldre och efterlängtade signatur rätter kommer tillbaka. Sommarens druva heter Aligoté enligt oss och därför så fyller vi nu upp källarens med extra goda vita viner, inte att förglömma så kommer det att plockas upp en del äldre rött som nu bör sig drickas. Vi önskar Er en fantastisk vecka och vi alla hoppas att solen är för att stanna.

24/4
Hemkommen från Köpenhamn, fasiken vad de ligger före i gastronomins springande utveckling. Kul att vi hann prova igenom oss allt från den skitigaste vinbaren till världens 19:e bästa restaurang. Dansken är så trevlig och det är med glädje gänget från GastroVin och Dinnerathome drar på turné för att insuga nya tankar och idéer för kommande event. Erkänner att Geranium är helt fantastisk även att det svajar på en del håll, men i det hela är det riktigt bra. Geist med Bo i spetsen är vad design av mat är de samma för oss som känner för Chagall. Men i ärlighetens namn så är vi tillbaka på hemmaplan och viken är så där glänsande som den alltid är i solsken. Det testas rätter med sparris, nässlor, murklor och lamm… Mer än så säger vi inte! Trevlig vecka önskar vi er.

18/4
Tillbaka hemma i viken, trodde med sanningens ögon att vi skulle komma hem till våren, men inte det. Stora fina snöflingor dalar nerför himmeln och därav så tar vi inte av oss tjockstrumporna riktigt än. Men det som tiden ger oss nu är sparris, nässlor, ramslök och det går inte att få för mycket av. Murklor, tryfflar och lammkött trängs i köket och vi provar oss fram för att finna de bästa rätterna till vårens event. Källaren vår fylls på med mogen Bourgogne, ädel Bordeaux och finslipad Napa Cab. För att sparrisen skall må som bäst så kommer det hem en del spritsig och fräsch Riesling från de absolut bästa gårdarna som Knoll, Pichler och Malat. Glöm inte att boka in er på en kväll, vi finns på mail och telefon mest hela tiden, förutom när vi testar rätter, provar viner eller vilar upp oss. Trevlig vecka till Er alla.

3/3 
I Åre och häller mycket goda viner på Copperhill, ses vi där! Alla är så välkomna utt på kopparkullen.

27/3
En vecka med semester? Vi skall denna vecka ta oss några lugna dagar för nästa vecka så blir det Jämtland och Åre igen. Vi alla behöver få ta del av våren knoppning i sin fridfulla tid. Så dag kommer gå åt att spana in fåglarna som för tredje året i rad flyttar in i vår holk. Ok då, det kanske bli en och annan ny rätt som skall provas inför vårens event. Så håll koll på Instagram under GastroVin/Dinnerathome så får vi se vad som hinns med. Vi hörs och sen snart. Trevlig vecka.

20/3
Veckans brev skrivs från en regnigt/snöigt/soligt/blåsigt Stockholm. Medans vi ser på kartan så har våren kommit till Paris som vi besöker i slutet på april för att lära oss nya ting inom stil och gastronomi, vänder vi blickarna och kollar vädret i Åre så strålar solen och snön är kall. Med det sagt så är vi tillbaka på Copperhill under påsken och då är även källaren fylld med godsaker från speciellt bourgogne, Rhone och Napa. Som vi alla vet så är det viner som går hand i hand med Jämtlands gastronomi och folklighet. För övrigt så är vårens menyer för Dinner at Home under kontroll, vi väntar på sparris, nässlor och små fåglar. Lamm från Åstad gård nere på Öland testas för fullt och det är käre kusin Linasom föder upp våra djur. Vi önskar er en trevlig vecka och så ses vi runt middagsbordet.

13/3
Tillbaka i Landfjärden för att packa upp alla råvaror från jämtland, för att bege sig ned till Öland och fylla upp kvoten med Lammkött inför vårens event. Nya menyer är på gång och våra kvällar avlöser varnadra med stor glädje. Tar mig tillbaka till Åre och Jämtland i början på april för att slutföra vintern och se till att föråden är fyllda inför nästa resa. Vi provar och testar osss fram med nya rätter som våren skall få sätta vin prägel på. Vi väntar med nöje över att det är minst en månad kvar till sparrisen, nässlorna och vakteln är på menyn, än så länge finns vinterns grödor kvar i skafferiet. Trevlig vecka på er alla och ses, det gör vi!

13/2
Nu är vi på Copperhill i Åre och sprider glädjen om mat och vin, här håller vi tills den 5 mars då vi är tillbaka i Stockholm för nya uppdrag. Lev väl, drick gott, är bra och lev i nuet.

30/1
Veckobrev är ett måste, de har skrivits på många olika platser under den senaste tiden och denna gång raderna nöts in på skärmen så är det på kontoret. Hör inte till vanligheterna att man under denna månad har tid med att sitta på denna plats, men ibland så. Snart bär det väga mot Åre och Copperhill, där jag kommer att slå slag i det hela med att poppa viner som aldrig förr, bara idag så har det bokats storheter från Bordeaux, gästerna bara gapar efter gott vin och gedigen gastronomi. Vem vet, kanske dyker vi upp i The Villa och gör fin gastronomi av jämtländskt skafferi och natur. Nya rätter provar tillsammans med vår Ludde från Landslaget och det kommer rätt så häftiga ting på våra fat som är skapt av Jonas Granfors, och som vi förstår då så är det trä vi talar om. Trevlig vecka på er alla. Och vi ses mellan glasen och buteljerna.

25/1
Vi har så mycket roligt att arbeta med denna vecka så det blir inte mer än dessa rader. Skicka gärna ett mail så bbevarare vi din önskan så fort vi kan. Trevlig vecka till er alla. Skål och njut för kärlekens skull.

17/1
Vinterdagarna blir längre, solen strålar över vår vik och bastun står och väntar på frusna gäster som vill börja kvällen med en rykande het bastu med tillhörande kall malt och charken från Fäviken i Jämtland. Håller på att ta fram en egen öl och det kommer att bli som så att grannen nere på Öland som nu är bryggare kommer att få stå för vår första öl. Namnet på ölen är redan satt sedan många år tillbaka och det är LAJK som det kommer att gå under. Tror att vi gör en robust men frisk lager, som kan passa även till en rätt eller två vid efterkommande middag. Nu på lördag så kör vi en middag i stilen Old Wine, det kommer mer bilder och referat om den vid senare genomfört tillfälle. Middagarna avlöser varandra och vi hoppas på att alla skall bli nöjda. Vi tar in mer personal och det bevisar enbart att det kanske går åt rätt håll.  Med dessa rader önskar vi er en trevlig vecka.

9/1
Hemma i Landfjärden för stunden, det blev några härliga dagar i Åre, med mängder av superb gastronomi och sagolika drycker! Snart bär det åt Jämtland igen, men först ett gäng med mat event på bland annat Häringeslott, läs mer undra fliken Ateljén. Kommer även att hinna med att koka konst på Stockholms ädlaste vinkällare. Ny meny på sidan. Vi får hem nyfikna viner till källaren och kommer poppa allt vad det går innan det är sportlov och vi åker tillbaka till Åre och Copperhill. Trevlig vecka till er alla.

3/1
Semester, skidor & vin med tillhörande jämtländsk gastronomi.

26/12
Vill inte ens räkna på hur mycket mat som vi plockat i oss en helg som denna, är det inte frukost, lunch eller middag så är det kaffe, tårta, drink eller glögg som förtärs. Men för böveln, snart kan jag inte bli inte fetare, blir vassen i år igen. Åre blir det on några dagar och för er som missat det så kommer GastroVin hålla formen men att hälla goda viner i allas gästers glas. Vem vet, men till sportloven så kanske det blir som så att vi kör en popup på Copperhill, mer info kommer. Men nu kommer alla känslor läggas på Helen Turley, Bob Levy, Paul Robert, Bill Harlan, Cory Empting, Mary Maher och er andra fina vinmänniskor.

19/12
Veckans julbrev blir av denna rang, God Jul till Er alla. Tack för att Ni gör detta möjligt för oss. Vilka middagar, vilka viner och vad mycket skratt och glädje det blivit! Vi stänger och låser nu alla källare och vrider av gasen, tar hand om de sista råvarorna och släcker lyset några dagars tystnad. För att se öppna upp i Åre under nya året, förra säsongen blev mer än lyckad och det skall bli ännu bättre denna gång! Återigen, tack för att ni gäster/kunder vill dela detta med oss. GOD JUL.

12/12
Det blir inte alltid som man tänkt sig, det finns alltid en tanke med vad som händer. Och vi försöker ser det med ro, att kunna sätta oss ned och skapa mer, bli ännu bättre på det vi redan är duktiga på och även förfina det som man vill bli bäst på. Menyer för nya året skall skrivas, vinerna som skall ta plats i primeurkällaren, även de skall provas och köpas in. Vi kommer lägga mycket krut på att även lyfta andra restauranger för enastående arbete och skapande. Det är så man kan kalla sig kritiker, det gäller att finna det som är bra och det som kan vara mindre bra är där för att diskutera till något bra. Nästa vecka vid denna tid så säger vi God Jul, vi tar och far mot södra breddgrader för att fira halva julen och den bär det äntligen av upp till Jämtland! Ses och hörs snart. Trevlig vecka.

5/12
Julbordets inre kärlek. Sillar, kallskuret, revben, omelett, köttbullar, skinka och knäck till en förbannelse. Visst är det mysigt, igår tände vi andra ljuset i staken, snart är det julafton. En månad som för som är full fart på, och det är inget vi kryper under stolen med att vi är mycket stolta över. Dinnerathome har nu även fått en mat ateljé som vi kör matevent, kurser och vinprovningar i. Kolla gärna in länk på startsidan, så finns det mer info. Denna vecka skall vi ta tag i det nya året, mellan alla beställningar så smider vi nya planer inför nästkommande år. Vi håller er informerade här på sidan. Glad vecka till Er alla, ses i vimlet.

28/11
Solen, snön och kylan. Det blir inte bättre, jo kanske om en lift och ett berg av storlek större fanns i min närhet. Men i väntans tider med att komma upp till Jämtland och inta frisk luft och umgås med Jämtar och stå på laggen igen. Det är något som vi alla längtar efter. Snart är det första december och vi går in i slutfasen för året. Skall vi krydda upp gastronomin ännu lite mer? Såklart vi skall! Vi ökar fram till det nya året, sen tar Dinnerathome en behövlig semester, det blir säkert några middagar under tiden i Jämtland, men sen får vi se när vi kommet tillbaka, frågan är om vi gör det….

21/11
Veckans nyhetsbrev är kort, Fullbokat! Vi återkommer nästa vecka!
Kan ine förglömma, det rivs tryffel, provas en del portvin inför julen. Skinkan skall provas och julmusten är på väg hem. Men där stannar vårt sinne för "Julbord" det får räcka där.

15/11
Veckans nyhetsbrev blir kort. Vi är alla på uppdrag och har fullt upp, håll koll på våra sociala medier för att följa veckans händelser. Bastun ligger förankrad i viken och veden är påfyllt till brasorna ,så det kommer vara varmt när vi snart välkomnar gästerna, välkomna och trevlig vecka.

7/11 2016
Då var det måndag igen, efter en trevlig vecka med höstlov för många av de yngre. Så fanns det mycket tid för att finna nya rätter till vinterns menyer, alltid bra med yngre tankar och idéer om hur saker och ting smakar och ser ut. Vi har även haft turen att besöka ett regnigt och blåsigt Göteborg. Även här är det kul att se och närvara för hur olika man tänker inom Sveriges gastronomi. Skillnaden är större än vad man kan tänkas tro. Bästa av denna blandning är, att jag plockar ut guldkornen och vi tar bara med oss det bästa hem i service och engagemang. Det vi inser mer och mer är att politiken i den röda boken är väl integrerad även i landet lagom. Skål och njut av en vecka i snö och vind. Vi kommer att provbasta vår nya bastuflotte som gästerna skall få utnyttja till fullo.

31/10 2016
Frost och snart vinter, det blir inte bättre än så. Desto kallare ute ju mer smak i maten och i glasen. Källaren fylls på och månadens vin är återigen Erbele Paso Robles Syrah. Ett läckert vin till vår and, och ko. Bubblet denna månad är inget mindre än 1996 Salon, varför spara på krutet. Tiden börjar ta sig mot att vi packar en del väskor med redskap och förflyttar oss till Jämtlands och Åre. Dinner at Home kommer att bli där under de stora veckorna. Som vanligt så kommer GastroVin att finnas på Copperhill för att återigen öppna upp källaren med de stora vinerna. Och i år med vinet från Harlan, Bond, SQN, det bästa med andra ord. Drick och njut denna vecka så ses vi i vimlet.

24/10 2016
Vinlistor, tryfflar, viltkött, offerter, beställningar, reportage, mail, menyer… Ja en dag ser inte lika dan ut som den andra. Det händer mycket för Dinnerathome nu. I morgon så skrivs det 4 helsidor i ett stort magasin om vad vi sysslar med och vart målet är med rörelsen. Det går inte annat än tacka Er gäster, kunder och vänner som gör detta möjligt för oss att kunna leva på det man tycker bäst om. Vi önskar oss mer tid, och tiden skall inte gå till att vila utan att satsa ännu mer på det vi tror mest på och det är en vacker dag så står vi där med stjärnan i vår hand, det kommer inte bli på denna plats vi verkar nu men om allt går som vi vill så är det kanske något stort på gång. Vem vet, följ oss på vår resa och vi vill att alla skall med hela vägen. Är och njut, men tänk på vad Ni äter. Trevlig vecka.

17/10 2016
Ny vecka nya möjligheter. Vi laddar redan för den stora tryffelmiddagen på fredag. Det kom hem Alba tryffel redan i dag och det kommer säkert att dimpa ned en knöl eller två till innan fredag. Eftersom vi fått hem några nya tallrikar och skålar från vår keramiker Ann, så blir det att ta nya bilder till hemsidan. Jonas som skapar allt i trä till oss håller ständigt på med nya ting och känner jag honom rätt så kommer det mer hänsynslöst snygga träting till oss snart. Nya viner in på listan och månadens röda blir inte Italien, Piemonte utan att en gammal vän kommer tillbaka och riktigt gamla stockar av Zinfandel som blandats upp med unga Cabernet Stockar, det är Erbele Wine som får blir novembers röda vin. För att inte bli för långrandig, så skall vi nu fylla upp våra spisar med björkved och se till att det är riktigt varm och skönt när gästerna anländer.


11/10 2016
Det går mot mörkare tider och med det menas med att de tyngre vinerna kommer upp ur källaren och att brasan sprakar flera kvällar i veckan. Vi väntar ihärdigt på att våra öländska lamm skall bli levererade för att få uppskattas i sin bästa gastronomi. Dagens nyhet är att vi har tänk oss tanken över att investera en bastuflotta för att få en ännu en upplevelse gör våra gäster. Tänk att få njuta av en bättre lokal hantverks öl en bit ut i vår skärgård innan det är tid för att slå sig ned till bords och inhysa en bättre och riktigt lång middag. – Jo förresten det är ju Alba tider och det innebär en del tryffel av ädel vara. Smakar riktigt bra, även i år. Trevlig vecka till er alla.

5/10 2016
Dinnerathome och GastroVin drar tillbaka till Jämtland denna vinter, det populära och utmärkta upplägget tillsammans med Copperhill är enastående. Det är med glädje som vi styr kosan mot byn igen. Jag kommer att vara på plats från 27 dec och fira in det nya året med många av våra gäster från årets som gått. Såklart finns det plats för många, många fler gäster. Jag lovar Er alla att det kommer finnas massor med goda viner, tema kvällar. The Villa kommer att bli bokat för långa middagar under vår ledning, Det nya för i år är att Wine & Ski Experience kommer att rulla igång och det gör tillsammans med rutinerade guider, skidproffs från World tour, samt en och annan skogsmulle som kommer att förgylla våra gästers upplevelser. Vi sitter nu med hemsida och funderar ihop program och event för vinterns äventyr, så håll koll på www.wse.nu så kommer det snart info där. Trevlig vecka, som ni förstår händer det massor med spännande ting hela tiden. GastroVin.se blev även i år nominerad till årets mat/dryckers blogg av folket. Tack så mycket till er alla läsare.

26/9 2016
Efter en lång helg på västkusten med havskräftor stora som humrar, räkor färskare än allt annat, smakrika ostron och inte att förglömma en ostron safari som vi sent kommer att glömma. Åska, skyfall, föreläsning, snabba båtar och återigen en sagolik mängd med Grebbestad ostron. Till allt detta gott så måste vi ha dryck och känslosamma toner från Bo kasper. I dagarna tre har vårt dygn gått åt att njuta av salta vatten. Tack Västkusten och alla er inblandade som gjorde vår studieresa så perfekt. Hemma i trädgården så plockar vi nu sensommarens och höstens frukter, tror mig veta att äpple och päron kommer att pryda våra menyer de kommande middagarna. Vi som jobbar med Dinnerathome önskar Er alla en mycket trevlig vecka.

20/9 2016
Lingon, blåbär, pumpa, plommon, så fylls förråden till den kalla vinter som vi så längtar efter. Växthuset ger oss de sista tomaterna och chilin och de alla smakar fantastisk. Middagarna rullar på och det blir bara roligare och roligare. Platserna för hösten är sen länge fullbokade och denna höst så kommer vi tillåta att fler bilder läggs ut från DinnerAtHome egna kök och bord. Barolos med riven tryffel är ett givet val för oss under sep och okt, vi väntar bara på den goda Alba tryffeln som snart landar i vårt kök. Samarbetet med min keramiker Ann är fantastisk och om en vecka så hämtar vi upp nytt gods, som skall förgylla råvarorna på ett fint vis. Jonas som sköter allt med trä är i full fart med att ordna med nya och ännu mer banbrytande träskapelser till oss, vi hängivet väntar med spänning. Vi önskar er en trevlig vecka, får inte glömma att på torsdag så beger vi oss till Grebbestad för årets ostron frosseri.

12/9 2016
Solens strålar de blänker så fint över viken, nu börjar även löven att växla färg, från skarpt sommar grönskande till guldigt färgade. Vi hade ett event för 70 personer i helgen och när vi tittade på klockan runt kl. 22 så var det 19 grader ute. Spännande höst väder om vi får säga så. Denna vecka kommer gå i tryffelns, viltet och jordmånens goda tecken. Försvarslöst mycket Pata Negra är på väg hem för att bärga stora ymniga klunkar av mogen champagne. Veckans druva få bli Chardonnay, tråkigt tycker vissa men för andra så handlar det om tiden då munkarna byggde upp det som är det bästa i dag. Jämtlands tid för oss närmar sig och snart bär skutan av mot norr. Vi alla är värd lite fjälluft efter en sommar som denna. Trevlig veckan på Er alla och stor skål för att vi välkomnar hösten på så sätt.

5/9 2016
Hösten du fina, kalla och friska brisar drar in över viken vår och det allt luktar så fräscht. Löven börjar bli gulbladiga och hösten är verkligen på väg. Viltet börjar komma in på våra tallrikar och nu finns det även plats för pumpa och svamp. Tryffel är alltid fint och gott, så det pryder snart alla våra serveringar. Ann, vår kära keramiker håller på i sin stuga med att gör nya tallrikar och skålar. Jonas vår snickare har fått massor med nya ting som skall fixas för höstens event. Åre, ja då, det är snart vinter och då flyttar ju Dinnerathome upp till Jämtland, därför så skall det bli en tur om någon vecka för att fylla upp källaren med godsaker. Ny hemsida är på gång, det tar sin tid men snart så skall allt vara uppdaterat med storhet. Glad vecka önskar vi er alla.

1/9 2016
Ostron, ostron och lite champagne, vi byter nu ut kräftorna mot ostron, krabba och hummer. Gänget på Dinnerathome drar på Ostronsafari för att lära oss mer om hur en ostronbank fungerar, vi hoppas även att kunna suga i oss en del av Grebbestads kalla guld. Sommarkantarellerna byter klädsel och gör sig redo för hösten. Äpplen som faller från vara träd delar vi broderligt med våra rådjur som tar sin del av kakan och vi bakar kakan. Livet på landet är som det är, man hjälps åt och det handlar såklart om att naturen skall få må gott, då mår vi bra i köket och framför våra gäster. Tryffelkväll med extra allt är på tapeten nu och det är inte en plats ledig, kul är det. Nu blir det tillbaka till rensbordet för att ta hand om dagen leverans av skogens väldoftande svamp.

22/8 2016
Med hösten intill oss, så går det inte annat än njuta av varje andetag i form frisk luft och klara dofter från våra skogar och nu kalla vatten. Svampen, pumporna, rotsakerna börjar återigen bli spännande. Tro inte att det går en dag utan att vi river oss lite tryffel och doftar på något maffigt vin. Eventen avlöser varandra och det är skönt att kunna sätta sig på kontoret en stund och bara fundera lite på vad veckan som gick gav oss. Helgens stora event som slutade i total hysterisk nöjdhet från kunder och vi kan inte annat är glädjas åt en fantastisk helg. Ny vecka nya möjligheter, nya rätter och nya viner. Glöm inte att skicka ett mail om Ni önskar en stol eller två under höstens Dinnerathome. Det är snart fullt. Trevlig vecka till Er alla.

15/8 2016
Dofterna som får mig att förstå och förtydliga till varför vi håller på med det vi gör idag. Köket en helt vanlig måndag och det doftar färska kantareller, torkade kantareller, inlagda kantareller, nyriven citron, krondill, nybryggt kaffe, picklad zucchini, sockrade körsbär, bakade rabarber… Snälla be mig inte att sluta dofta. Att köket är hjärtat i varje restaurangs kropp är en självklarhet och det är precis där vi här hemma. Tonerna av Andrea Bocelli får tillsammans med fjärde koppen kaffe nu göra mig sällskap när beställningar, bokningar och mail besvaras inför höstens middag och event. Ni hör ju, boka in en kväll med oss, så får även ni känna på alla dofter och såklart smaka på dem alla. Vinerna är dekanterade och i korrekt kondition. Låt oss inte störa er mer i vardagen, vart den än är! Snart ses vi!

9/8 2016
Krondillen, löken som är knippad och upphängd, sensommarens grödor sträcker på sig ordentligt, nu när de heta dagarna övergår till de ljumna och friska kvällarna. Hattar med fina mönster och dess tillhörande lyktor, jo ni… Nu är det kräftorna som skall njutas. Aug är en sagolik månad med fantastiska primörer. Menyerna är äntligen klara och eventen är inbokade. Det finns enstaka plaster kvar och jag lovar att alla skall få ta del av höstens pärlor. Njut av sensommarens goda ting, för snart är det höst och då skall vi riva tryffel och dricka äldre Barolo för hela slanten. Jag tackar Jonas återigen för alla träskapelser, Putte som tog tag i mina glasidéer och gjorde dem ännu bättre än vad jag tänkt mig. Ann som nu sitter i sin ateljé och formar nya tallrikar till hösten. Kan det bli bättre?

2/7 2016
Gotland får stå för veckans skapande av ett nyhetsbrev… Det kommer inte bi långt denna gång för nu har vi då allt semester! Vi äter lika mycket som vanligt, och det provas en del viner och annan kvalitets dryck även så. Kräftor, krabba, hummer och svampen är det som strå i centrum på vårt matbord. Menyerna börjar ta form inför sensommarns event och middagar. Nu vill vi att ni njuter av semestern ordentligt så hörs och ses vi i vimlet.

20/7 2016
Nyhetsbrev kommer med flaskpost denna vecka, därför någon dag försent. Med sand mellan tårna och en hel del badandes, så hinns det inte med att skriva så många rader denna vecka. Vi måste koncentrera oss på att plocka alla körsbär, tomater, mangold, gurkor, vinbär och allt annat gott som nu står i blom. Det blir ett helsikes musik, jazz och gastronomi event i sep. kommer att finnas fåtalet platser, men som vanligt så säger vi till när det finns kvar. Sola och bada, njut av campingens grillskivor och glöm inte att fylla på med vätska under högvärmen.

11/7 2016
Veckans rader kritas ned från ett varmt kontor, inte riktigt semester än, men snart så. De lata dagarna nere vid bryggan är räknade, höra det lätt kluckande vattnet slå mot bryggans pålar. Höra svanarnas peppande rop till sina ungar om att det inte går att lata sig hela dagen, utan att det får bli lite luftträning. Det är på den där speciella bryggan som vi kan koppla bort allt som har med gastronomi att göra, varför nu det skall var bra. Men med fullt laddade batterier inför höstens event så skall de räcka ända till vinterns tid i Åre Jämtland! Jag med personal på Dinnerathome önskar er alla en fortsatt skön sommar och det blir ett brev nästa vecka också. Efter det får ni hålla upp några dagar och ta en paus från oss med.

4/7 2016
Ny vecka nya semesterdagar. Det är med stort intresse och nyfikenhet som vi spanar in skogens skafferi och hur mycket som händer med grödorna bara på en dag, när vädret är som det är. Tomaterna och chilin som man kan sitta och titta på, för att se hur snabbt de vill komma till full mognad. Rådjuren traskar runt på tomten, kan inte annat än servera de vad som önskar, dessvärre som äts alla rosor upp som om det vore en popcornhink på bion. Det kommer att bli en sensommar med mängder av frukt. Träden är välfyllda med små kommande frukter och det som hinns med så gallras det ut för att den frukt som blir kvar skall varas så smakrik som möjligt. Det kanske blir äppelmust från lunden även i år. Vi önskar Er alla lugna och njutbara sommardagar. Vi planerar nya pop-up kvällar och SÅ KLART så blir det bra jazzande, excellenta vinet och magisk gastronomi.
Återkommer med mer info när vi har allt klart!

27/6 2016
Semestertider, det är under denna period som vi låter djuren få vila i skogen, låta fisken få leka av sig och grödorna umgås med solens strålar. Och då passar vi på att lägga oss vid poolen några lata dagar, eller ger oss ut på fjärden med vår Örnvik Classic, endast i väntan på att vi öppnar upp dörrarna för att ta emot den friska skaldjurssäsongen. Inplanerat ostron/hummerfisk, för att få ta del av havets läckerheter. Källaren, fylls på och dricks upp, fylls på och ruvas. Menyerna är nästan satta för aug och sep, men man vet aldrig vad som kommer att serverar som extra rätter och kanske är det någon eller några av de redan kända klassiker som kommer in på bordet. Det blir i alla fall Choklad från Alinea, Chicago. Vi önskar er alla en riktigt trevlig och varm sommar, så ses vi i vimlet. Mail och telefon finns på nära avstånd, uppkommer det frågor så hör av er.

20/6 2016
Tillbaka från Lappland och Jämtland. Med ryggsäcken full av godsaker och energi, så skall förråden för sommaren nu fyllas upp. Vilket fläsk vi hittat och vilken skinka. De mest smakrika hjortronen och en del örter och blad fick följa med från den djupa skog vi haft som granne under några dagar. Det är full fart på förfrågningar om vilka datum som kommer att vara tillgängliga under höstens middagar och jag lovar att vi kommer ha så många kvällar så alla som vill får plats. Vilket I-landsproblem, med att Ni gillar det vi gör. 
Man kan inte annat än känna sig ödmjuk och glad. Önskar er en vacker vecka och en glad midsommar, vi har laddat med allt från iskalla drinkar och svala snacks till varm choklad och smakrik chili. Man vet ju inte detta med svenskt sommarväder.

15/6 2016
Måndag, eller är det redan onsdag? Jag med alla våra vänner ber tusen gånger om ursäkt att veckans nyhetsbrev inte kommer förrän i dag. Det är ett ädelt ”problem” när vi har så mycket event så att jag inte hinner sätta mig på kontoret och printa ned allt vi gör. Hoppas att ni följer oss i sociala medier och kan på så sätt hålla koll på vad vi gör och kommer att göra. Imorgon bär det av mot Jämtland och Lappland för att fylla på de kalla förråden och få en del sval och energi fylls luft som kommer behöver för att leverera på topp under sommarens fantastiska händelser. Som ni märker så flyttar Dinnerathome runt som bara den och det gör det bara ännu roligare att konceptet att kunden/gästen får hem stjärnköket, sommelier och kypare till sina egna kök. Det är med stor ödmjukhet som vi idag gladeligen tillreder enbart de bästa råvarorna och vad naturen har att tillge oss. I veckan som kommer så skall vi rita ned höstens event och det kommer bli massor med kul, det vill jag lova. Är det som så att det blir två stjärnigt i köket vårt under en helg i höst, vem vet? Trevlig vecka på Er alla, och njut för det gör vi av varje sekund!

6/6 2016
God dag på er alla, denna vecka så firar vi vår nationaldag, det gör vi med pompa och ståt tycker jag. En vecka med mycket som händer, det är full fart på middagarna och denna vecka skall vi flytta vårt kök ut i den yttersta skärgården för att anordna två middagar. Mer om dessa event kommer ni se i våra sociala medier. Inte att förglömma så kommer färden mot Jämtland att gå i nästkommande vecka, skall plocka upp bär, ostar och kött. Det börjar tyna med godsaker från Smakriket där uppe och det går inte för sig. Midsommar är snart här och det kommer bli en enda lång gyllene gaffel lunch/middag. Ni anar inte vad det kommer bli kul, vi räknar med plus 8 grader, denna middag är fullbokad sen länge! Snart kommer det upp nya datum för våra event, men var inte blyga att maila mig för att få en stol eller två. Med de raderna, så önskar jag Er en fantastisk smakrik vecka med massor av gastronomiska upplevelser.

30/5 2016
Veckans nyhetsbrev ritas ned från en av våra solstolar på terrassen, liggandes raklång för att stäcka ut magen. Dinnerathome har varit på inspirations resa till Paris, fyra dagar 10 stjärnor och en några utan. Så nu är vi peppade till tusen för att ta emot sommarens gäster och jag lovar att denna sommar kommer det braka lös totalt i köket, för vår gastronomi skall blixtra och smaka extra mycket denna säsong. Denna resa gav även en del tankar om att göra små gästspel med kockar och sommelier från Le Meurice och Restaurant A.T, vi får se vad vi kommer fram till, lite coolt vore det allt med tre stjärnor i Landfjärden, åtminstone för en kväll eller två. SQN provningen är även den på gång och återkommer med exakt datum. Ut i solen nu alla och drick, njut och ät för det gör vi! Hör av er om det är frågor om vilka datum det fortfarande finns plats.

23/5 2016
Måndag, klockan är snart 10, det är 22 grader varmt intill husväggen och det kommer bli varmare under dagen, sommaren är här! Det har aldrig blommat så mycket som det gör i vår trädgård, det kommer bli så mycket frukt, så det kommer att spruta cider och must ur våra öron. Kan med detta skryta om att ha lokal gjord must och cider, alla gäster hos oss får såklart ta del av denna ädla dryck när den är buteljerad och klar. Sommarens menyer uppdateras hela tiden och det är full fart i köket med att testa rätter, hinner inte ens lägga upp något i social media, bevisligen så äts rätten upp innan linsen är framme. Vi kommer att stänga till DinnerAtHome under tre veckor för att hinna pusta ut lite innan höstens Level 4.0 sätter igång. Teman för sensommarens middagar är kräfta, hummer och ostron, så är även fallet att det kommer att bli ny WMD till hösten. Låt er inte mig störa mer nu, utan ut i solen och njut. För snart kommer det nya brev från oss i viken! Glas vecka önskar vi Er alla, ät och drick för det är gott.

16/5 2016
Ny vecka, nya möjligheter. I köket hemma i Landfjärden så doftar det nu bara tryffel, sparris, vaktel och nässlor, om vartannat.Det är vår och nu är den rätta tiden för att njuta av allt. Gran skotten skördas i dagarna för att sen göras till sorbet, och ha till höstens middagar, då sen kommer serveras inlagd. Knoppningen på fruktträden är check, lamm, ägg och ostar från Öland är check. Inte att förglömma så är källaren nu påfylld med ”grill” viner, så allt känns check! Vad har Ni för er på vårens, sommarens event lista? Är det inte tid för ett event med Dinnerathome? Platserna för middagarna här hemma är slut sen länge och nu är det enda alternativet att boka oss, att vi kommer till Er. Fundera och hör av er. Inte att förglömma, vilka havskräftor som vi avnjöt tills middag i går!
Trevlig vecka på Er alla!


9/5 2016
Sol och värme, champagnen är kall, ej gratis men ack så god. De vita vinerna är kylda och de röda är dekanterade, för de som behövs. Primörerna är laddade, köttet välhängt och fisken är precis upptagen ur det än så kalla vattnet. Sista månaden för skaldjuren och sen får de vila över månaderna som saknar R. Äntligen så kom Jonas Granfors Vasa med underbart vackra träskapelser, som kommer få DinnerAtHomes gäster att gapa av förvåning. Vi tackar Jonas för ett stort förtroende, med att använda hans konstverk tillsammans med vår gastronomi. Våren är snart över och sommaren är på intåg så därav kommer vi att under slutet av juni månad stänga ned level 3.0, och avsluta säsongen med 12 x sill och snaps, (Fullbokad tro mig det går utmärkt att göra en avsmakningsmeny med enbart fattigmans mat och finsprit. Lev väl och drick bara gott.

2/5 2016
Solen, värmen är här, idag skrivs veckans nyhetsbrev från vår varma och stora terrass, det är denna terrass som våra gäster brukar börja med champagnen och ostron, men även avsluta kvällen med finsprit och rökdon. Vi hoppas att det kommer bli en varm och lång sommar så vi har möjligheten att ta hand om många gäster. Bryggan är oljad och ilagd ,så det är bara att anlända med båt för er som vill. Önskar ni att vi bokar båt så har vi ett gott samarbete med addwater.se som har de snabbaste båtarna och de mest rutinerade förarna som tar en fram i 35 knop i full säkerhet mellan alla kobbar och skär. Menyerna är klara och det är inte annat än vrida på gasspisen och kyla drycken för nu är vi igång med lever 3 av Dinnerathome. Uppkommer det några funderingar kring ett event med oss så finns vi på telefon nästan all tid. Trevlig vecka och njut av vårvärmen!

25/4 2016
Veckans rader skrivs från ett regnigt, soligt, skönt men kallt Landfjärden. Hemkommen efter en helg i Göteborg för att stämma av krogpulsen, som är livligare än på länge. En tur ut till Orust var ett måste för att besöka min käre keramiker som skapar de finaste tallrikarna. Får erkänna att det uppkom tankar och idéer om att skapa nya rätter efter besöken på västkusten. De tre kommande middagar är fullbokade och jag skall se om hur jag får in fler datum och såklart så skall jag försöka med alla önskemål som inkommer. Nu är det snart ett SM för sommelierer och då kommer såklart Dinnerathome att stå för middagen. För att gotta er lite extra så blir det tre teman för de närmsta middagarna och det blir ”Sparris, Nässlor och tryffel” I glasen blir teman som Grand Cru Riesling, Premier Cru Bourgogne blanc och förevigad äldre Côte-Rotie. Hur ser Er Kickoff ut för våren, är det inte tid att anlita oss för bästa upplevelsen! Hör av er! Trevlig vecka!

18/4 2016
Veckans nyhetsbrev antecknas från ett halvmulet Landfjärden. En helg utan vidare spännande gastronomi, ibland skall det faktiskt vara så bara, enbart för att uppskatta extra mycket när det är riktigt bra. Grillen har fått gått het i alla fall, det testas och fixas inför kommande middagar. Tror mig påstå att den grillade sparrisen, får ta första platsen helgen som var. Jag planerar vidare på kommande event och inser att det snart är midsommar och sen vänder det igen, för att bli vinter och snö. I mellan dessa årstider så skall jag hinna ta hand om ett större antal gäster, fylla på vinkällaren och skörda all frukt från vår lilla lund. När det är på tapeten så kommer Dinnerathome öppna upp en ”egen” restaurang under några veckor näst kommande vinter, det är återigen det stora kopparhotellet som visst tycker jag gör ett bra jobb. Heja Jämtland! Håll ut ett tag till, för snart kommer mina träskapelser som kommer förgylla alla mina uppdrag inför sommaren och hösten, vet att snickare Jonas jobbar för fullt med att få allt klart. Nästa middag som är fullbokad blir under temat ”Exklusiv de lux” Ni hör och förstår vad det drar åt. Hörs om en vecka!

11/4 2016
Nu doftar det grillkol och kött över hela viken hemma i Landfjärden. Det var på tiden tycker jag allt. Att grilla är något som vi sysslar med året om men grannarna är lite mer återhållsamma och inväntar rätt väder för att bränna av köttet. Jag provlagade vårkyckling, nötnacke och högrev för att ev. besluta om vad som komma skall på menyn i maj. Inser att det är på tiden att lägga lite mer krut på det mer klassiska och inte sväva iväg som en rökelse. Våra event går som tåget och det är utanför matsalens dörrar som det händer mest. Men snart så är det öppning igen för Level 3.0, tro mig det kommer bli mer kompletta middagar och varför inte erkänna att maten skall hålla stjärnklass. Vinerna gör det redan! Jag vill önska er en angenäm vecka och vill att vi alla håller koll på eventen som händer under våren för DinneratHome. Nu är det även möjligt att ta RIBbåt från stan till oss, vi möter upp med champagne på bryggan.

4/4 2016
April, vad har vi att vänta oss? – Jo mängder av primörer dimper ned i mina grönsaks korgar och jag har god kontakt med mina bönder om hur läget ligger till. Vaktel är på väg, lamm likaså. Ramslöken kommer snart från Öland. Tomaterna och salladen är på uppgång i vårt egna växthus. Sparrismiddag i helgen med tillhörande föreläsning om vårens vita och gröna skatt, det är roligt att man utan problem talar i 7 timmar om denna primör. Nässlorna får jag inte glömma, snart kommer den klassiska rätten, med nässlor och ägg på menyn. Vårens kickoff med tillhörande middag, är den bokad? Vi kommer till er, med stekpanna och glädje. Som jag "råkade" säga förra veckan så kommer Dinnerathome bli ”riktig” restaurang under några veckor nästkommande vinter. Jag kommer snart med datum för WMD, pralinmiddagen och våren spirar. Det är visst omtyckt så när datumen släpps så är de oftast fullt. Kul! Trevlig vecka önskar jag Er, och glöm inte att kolla in under Take Out!

28/3 2016
Bara några dagar till, bara några till… Sen tillbaka till ett vårigt skärgårdsliv igen. I skrivande stund sitter jag och äter en smakrik frukost och spanar ut över Åreskutan och dess vackra former. Man kan påstå att det är kul att leva med kontraster och det även inom gastronomin. Därför blir resultatet av kommande vecka att skiva ned alla våriga rätter som skall tillredas och serveras hemma i Landfjärden. Jag sitter nu med vårens gästspel för Dinnerathome, jag tror mig veta att det kommer bli söta rätter som serveras med vinterns inhandlade ”saffrans” nektar från södra Bordeaux. Håll på koll på vår hemsida där jag kommer att hålla Er uppdaterade. För att släppa en liten nyhet redan nu så kommer dinnerathome att bli en popup restaurang under några veckor, till nästa vinter. Vi ritar och planlägger, funderar och beslutar, jag lovar att återkomma i ärendet. Men en sak är säker, det kommer bli stramt, prydligt, lekfullt och renodlad Fine Dining, på en nivå som skulle få Michel Bras matsalsarbete att verka enkelt!

21/3 2016
Snö, sol, vår, vinter, halt, solglasögon, stickad tröja, kortkort. Mars är en spännande månad. Ena dagen är det soligt så jag kastar vintern mössan i korgen, och andra så faller det vackert med snö. Visst är det härligt. Vi har äntligen hämtat våra fantastiska ägg på Öland, en middag med Dinnerathome är enbart värd för att få prova dessa ägg. Fåren våra är tjocka av päls och det är snart tid för att lammen välkomnas till världen.
Vi väntar med stor spånning på Herr Granfors träskalpelser som skall få bli en del av vår upplvelse. Så vi är redo för Er! Är ni redo för oss? Skicka oss ett mail eller ring oss så ordnar vi till vårens bästa och mest smakrika event för ert företag eller privata fest. Tro mig det kommer att spraka av vårens primörer och skulle tro att grillen är laddad. Trevlig vecka

14/3 2016
De kommer nu. Ramslöken från Gotland, äggen från Kära Elaine på Öland, likaså med kusins vaktlar som skall hämtas i helgen. Sparrisen stod så fint nu på morgonen, utan för vår dörr och väntade på att bli insläppt i köket. Sagolika korvar hämtades i helgen, kommer att behålla rätten Chark och bark ett tag till. Inte att förglömma så är lammköttet bokat till senare i sommar. Miss E gjorde växthuset så fint igår, så snart är plantskolan i fullgång. Våra svanar kom förbi igår och berättade att om två veckor så släpper isen i vår natursköna vik. Likar mer på djurens känslor än en snygg hallå från burken. Vad gör ni på Er kickoff, vårfest? Är det inte tid att boka in DinnerAtHome till kontoret, grillplatsen, villan eller ja vart som, där jag kan tillreda gastronomi för Er. Skicka mig ett mail eller slå en signal så syr vi ihop vårens bästa middag. Trevlig vecka!

7/3 2016
Hemma i Landfjärden igen, nu blir det mycket resande fram och tillbaka, både i Sverige och ut i Europa. Måste se till att jag inte följer trenderna utan fortsätter att skapa min egna identitet inom gastronomin. Varför lägga tid på att lära sig något som någon annan redan kan? Skapa ditt egna sinne. Jämtland gav det jag ville, frisk luft, sol, snö och vind, såklart blev det massor med god gastronomi. Menyer och teman för våren skrivs, rivs och slängs. Men känner inte att det finns någon ide att stressa fram den perfekta rätten. Låt maten ta tid, det går inte fort att göra bra mat, sorry. Nytt för våren är att vi kommer att utveckla vår ”catering” för att kunna tillgodo se alla våra kunders önskemål. Vi vill önska Er alla en trevlig vecka, ät och njut i dag, det blir inte bättre i morgon. Kan snart inte bärga mig för att få börja skapa på min vän Jonas fantastiska trä skapelser. Det kommer bli galant och ursnyggt.

29/2 2016
Veckans nyhetsbrev ritas ned från ett soligt Åre. Det är sista veckan för mig här uppe, snart bär det ned mot Landfjärden igen, med ett nymålat kök så skall det återigen tillredas fantastisk gastronomi. Bilen är fylld med Jämtländska smaker och det skall knölas in lite till, de mest godaste ostarna från Oviken skall också få plats. Har ju Sandas ostar hemma på gården, men tänkte se vad de kan göra tillsammans. Wine Makers Dinner blir det i vår, sparrismeny med äldre Riesling, vaktel och dess tillbehör är ett annat tema för en av kvällarna för Dinnerathome. Mer viner kommer även hem och denna gång är det Rhone, Österrike och Loire som skall fylla sin kvot. Nu mot pisten och en strålande skuta som återigen ligger som en av våra mest vackra platser. Fick precis en prototyp av min gode vän tillika fantastiska hantverkare som nu har fullt upp med vårens trä skapelser som skall få ta plats hos Dinnerathome.

22/2 2016
Snön är tillbaka, det strålar och äntligen är det kallt igen. Som jag skrev förra veckan, så ligger skutan så vackert, och det är fullt med folk i byn. Det blir svårt att förmedla alla känslor i text, kallt och friskt väder med tillhörande kanonskidåkning, det blir inte bättre. Fotograf och vän kommer att i veckan ta massa nya bilder till Dinner at Home och så även till vårt nya bolag Wine & Ski Experience som snart släpper hemsida för nästkommande säsong. Dinner at Home öppnar upp tre gånger denna vecka i ”The Villa”. Ta gärna en titt in i ”mitt” provisoriska kök! www.copperhill.se. För övrigt har jag inget mer att tillägga, än att vinerna dricks upp fort i vinbaren, nya möten med fantastiska människor byt av och gastronomin är vacker. Men det viktigaste laggen går som tåget. Vi får snart även hem de första hantverken gjort i trä från Jonas Granfors (Finsnickare) Trevlig vecka.

15/2 2016
Snön lägger sig fint på skutan, det ha snöat i två dagar och nu är allt vitt, precis som det skall vara på årets första sportlovsvecka. Som alla vet så är Dinnerathome förflyttat till Åre och Jämtland under kommande veckor. Vi har öppnat upp en vinbar på Copperhill och det förtärs massor med gott, både från glasen och tallrikarna. Köket här uppe leverera fantastisk mat och det är inte svårt att finna den perfekta matchningen. Öppningen för Dinner at Home Level III blir i April, och i går den 14/2 så hade vi vårt första möte med senaste Vd:n för den tre stjärniga restaurangen El Bulli, så våren kommer inte bli långtråkig inte heller omodern så att säga. Det lutar även åt att det kommer finnas möjlighet att dricka äldre SQN under våren.

Vi kommer att börja arbeta med en nära och kär vän som äntligen förstod att det var i snickerboa han skulle spendera tid i. Min vän är en sagolik naturmänniska och har ett sinne för allt med hantverk och finess. Så till öppningen kommer de första hantverken att infinna sig på våra bord. Håll koll på vår sida så kommer det finnas med information om vår nya hantverkare. Trevlig vecka önskar vi er alla.

8/2 2016
Veckans nyhetsbrev knopas ihop i en takbox som snart är på väg mot Åre och Jämtland, det är tid för att göra Åre osäkert i några veckor igen. Full av energi och lusta för att prata vin och gastronomi på högsta nivå, är nu så galet taggad. Dinnerathome Landfjärden är under kontroll, Miss E håller koll på vinkällaren och alla förråd som är fyllda med smaker som skall pareras med vårens primörer till öppningen av Level 3. Årets första Wine Makers är snart full, det finns bara två plaster kvar, återkommer med när de platserna släpps. Att sparrisen, nässlorna, vakteläggen, örterna, björkknopparna och Riesling kommer att bilda årets första meny är en sanning i sig. Därför så kommer vinkällaren att öppnas upp för att plocka fram de äldre Tyskarna och Österrikarna som skall spela Mozart tillsammans med alla lena, eleganta smaker våren ger oss. Håll i hatten en vecka till för på social media kommer ni som inte hinner besöka oss i vinbaren på Copperhill eller någon av middagarna i ”The Villa” att frästas med vad som sker under sportloven.


1/2 2016
Veckans nyhetsbrev börjar med, på ett fint och ödmjukt sätt säga att det rullar på bra med vårens bokningar och det ser inte ut att bli en lugn vår, och tur är väl det. Nu är en resa till vårens Paris inbokat, måste ned och insupa alla nya trender som sker i den Franska romantiska huvudstaden. För att backa bandet så rasslade det till i vinkällaren i helgen som gick, de ärade gästerna drack bara Grandcru och Grandvin, precis som det skall vara. Vi hoppas även att Ert sportlov bli kallt och snöigt utombords, och varmt och skönt inombords. Vill ni ha de godaste vinerna, så får Ni komma till Copperhill i Åre då vi kör vinbar under 3 veckor. Samt att det kommer lagas en del god mat i ”The Villa” Trevlig vecka till Er alla, och ut och plöj puder nu!

25/1 2016
Veckans nyhetsbrev skrivs från ett blaskigt Stockholm, de kunde väl fått vara minus 10 grader och strålande sol. Men ihärdigt väntande på att sätta på sig pjäxorna och ge mig ut i den jämtländska vintern igen, så är det inget annat än vänta tills det kommer mer snö.
Menyer och rätter provas och lagas upp, för att få till en god öppning på 3.0. Dinnerathome. För att göra upplevelsen ännu mer total med en kväll hos oss, är att man även skall kunna ta resealternativet helikopter till oss, har en god vän som är pilot, så varför inte göra kvällen ännu mer spännande. För övrigt så ligger nu den första Winemakers dinner bokad och klar, jag återkommer under våren om exakt när, och hur många plaster som kommer kunna släppas. Håll på vår hemsida.  Jag önskar er alla en trevlig vecka.

18/1 2016
Minus 14 grader, de är krispigt och skönt, veden är travad och brasorna sprakar om vartannat. Isen ligger så fin i viken vår och idag har solen värmt riktigt skönt. Sitter och knapprar på tangenterna vid gästernas stora ekbord, det är skönt at sitta ned vid detta bord lite då och då, kanske skall ta och bli gäst på min egna ”restaurang”? Ny meny är på gång, letar efter den bästa rödingen och den finaste laxen för stunden. Kommer även att ordna till i källaren att det finns en fiskkyl bredvid den attraktiva köttkylen där kommande kött detaljer nu hänger. Primörerna väntar ihärdigt på att få komma till skott men det är ett bra tag till dess. Och med dessa ord så skall vi njuta av vinterns magiska dagar och inse att minus grader är allt skönt. Mer värme och mer kärlek blir det inte än så.

11/1 2016
Tillbaka några dagar i storstan för att fylla upp med mer råvaror, de skall tillredas under våren. De är även nu som jag lägger in de sista frukterna och grönsakerna som jag gömt i källaren. Vill och kommer att göra mig av med alla grödor innan våren knoppar och alla de nya smakerna skall stå på vårt bord. Åkte från minus 26 till plus 4, vad är detta? Jorden behöver vila under några månader av kyla. Det är inte bra alls detta. Snart så kommer det även hem nytt porslin för vårens skulpturala ting som skall bilda konstverkens totala utseende i vårt kök och på det stora ekbordet. Vår kära Ann som nu i stunden sitter och skapar nytt för att få en ny fin känsla runt bordet. Första middagen inför öppningen av Level/step 3,0 är att sparrisen och de gamla tyskarna skall ha huvudrollen i menyn. Vårens tryffel är beställd och lammen är bokade. Önskar Er en trevlig vecka men många fina gastronomiska upplevelser!

4/1 2016
Det yr med snö, en temperatur på minus 11 så ritar jag ned veckans nyhetsbrev från Jämtland och Åre. Äntligen så kommer det snö, inte den bästa vinden kanske, men alltid är det något man skall klaga på. Resultatet är egentligen bara att det är så fint med den snön vi har. Kan bara glädjas åt att Dinnerathome och GastroVin har det bra i Jämtland, det är fullt upp och vi hinner knappt med att sätta oss framför skärmen och uppdatera om vad som händer. Kan bara meddela att det öppnas så mycket bra viner och lagas mängder med mat. Menyn för vårens öppning hemma i Landfjärden kommer bli bättre än någonsin. Vi tar med oss mängder av smaker från naturens norra skafferi och laddar upp med fantastiska viner, såklart då inte från Jämtland. Håll koll på vår hemsida och vi skall lägga upp nya bilder för att dela med oss av allt gott som levs av i Åre. Trevlig vecka till Er alla och ett gott nytt år!

22/12 2015
Veckans nyhetsbrev blev försenat, det har med att tomten glömt att sätta på däcken på släden och kör fortfarande på skena. Det tar då visst lite längre tid för att levererad information då. Veckan som gått blev mer intag av bra gastronomi och såklart så provades en del nya heta ting för öppningen av 3,0. Julen är som bortblåst, det är mer midsommar väder eller om det är på midsommar det är vinterväder, detta är sjukt, riktigt konstigt med detta klimat. Vi styr nu kosan mot Jämtland och slår upp portarna för Dinnerathome med jämtländsks Terroir. Det kanske blir som så att vi växer och blir fler i teamet, hösten och tidiga ”vintern” har blivit strålande med bokningar och vi hoppas på att det blir likadant när vi kommer tillbaka, hem till Landfjärden för att vara med om vårens knoppning och dofter av vattnet och björkarna. Glad Jul och Het midsommar önskar vi er Alla.


14/12 2015
Minusgrader och kyla, börjar ju likna vinter, väntar bara på snön som borde komma snart. Allt blir ljusare när rimfrosten biter sig fast i björnarna nere vid vattnet, det blir så vackert! Dinnerathome dansar vidare med alla vinterns festligheter, har redan börjats med att testa nya rätter för vårens öppning, vi kan säga att Snickerboa som är vårt testlabb används mer och mer. Vi arbetar även med att få till båtturerna från stan till vår brygga, varför inte komma in med en snabb RIB-båt och äntra vår brygga för att inse inom en sekund att man har ett glas champagne i sin hand. Vi har även bestämt att vi inte kommer att ha öppet mer än som mest 3 gånger i veckan, vi vill inte bli en upplevelse som alla har gjort, vi vill hålla oss till de speciella tillfällena, så klart är alla välkomna att boka, men vi skall vara det lilla extra. Nu slipar vi knivarna ordentligt och fyller upp alla drycker inför våren äventyr. Så länge håller vi till i Åre under skidsäsongen. Nästa måndag är det sista nyhetsbrevet innan jul, kanske det blir ett extra spännande brev!

7/12 2015
Tro det eller ej. Andra advent och 12 grader varmt, det slår alltså dagen vi kallar midsommarafton med 2 grader, vart är det på väg? Tar vi i stället tempen för Dinnerathome så är det alltid hett, och då rykande hett. Helgen gick till att fylla källaren med skogens bär, det råsockras lingon just för stunden. Hare, anka, hjort, nöt och mer vilt läggs in för kommande middagar. Den stora osten som skall läggas in i vinkällaren för att börjas avnjutas som drygt ett år, tänkte göra en gräddost till någon hårt och saltigt, det får ta den tid den behöver. Som jag skrev förra veckan så kommer datumen för våren att släppas i januari. Det kommer bli mer av allt, kanske inte i glasen, om man ser till mängd. Det ligger lite äldre Bourgogne som är tid att plocka upp, det får icke bli gammalt vin, finns risk för att bli skäggvin då! Ät och njut för det gör vi på Dinnerathome. Kommer snart att släppa fler nyheter.

30/11 2015
Det här med att "behöva" planera öppning av Dinnerathome 3,0 till våren är spännande, jag är inte direkt van med att
”hoppa” över en årstid. Men det gör jag ju inte med att Dinnerathome 2,0 blir i Jämtland. Därför känns det bra med att kunna säg att allt är fullbokat till den 1 april. Så i nästa vecka kommer ett större utskick med vad som kommer att ske i köket och runt matbordet. Några saker som är klara är, att det blir ännu fler middagar, olika teman. Egen öl är tänk. Och varför inte en läskade barnsligt god must. Grillen blir större och röken hoppas vara igång. Håll ut till nästa vecka, för då kommer delar av programmet för våren. Jag kommer även släppa platserna för våren under första veckan av januari.

23/11 2015
Då var säsong 1.0 över, vi stänger böckerna med ett enda stort leende, vilka gäster som hängt med på färden, vilka viner, vilken mat. Madness of perfection är ett ordspråk jag kommer att jobba vidare med. Nu drar Dinnerathome upp mot Jämtland och skapar mer glädje runt spisen i The Villa Copperhill. Vi är så tacksamma, för alla som har kommit ut till Landfjärden, njutit av vår gastronomiska tanke. Det gör oss bara mer laddade för att ta tag i vårens primörer när vi öppnar upp säsong 3,0 hemma på fjärden. Låter er inte vänta med bokningarna för våren, vi besvarar vår mail dagligen, varför inte komma till vår brygga med RIB-båt och sen börja med ett glas bubbel på vår terrass innan middagen serveras nere vid poolen eller under äppelträden. Njut av livets goda och har ett öppet sinne då kommer kvällen hos oss bli perfekt.  
16/11 2015
Bluemonday! Efter en helg som denna, speciellt vad som skedde i Paris, är det inte lika kul att skiva om hur bra vi hade det i helgen med viner och fantastisk mat. Jag låter mig hellre låta all kraft och mod gå till våra nära och kära i Paris, det första jag gjorde till middagen i lördags, var såklart Fransk anka med apelsin. Jag kommer att minnas denna svarta helg som ett bevis på att det var just nu som vi reste oss upp och nu tar terrorn i armen och nyper till. Det finns ingen starkare folkgrupp än fransoserna så låt oss sörja och stödja. Veckans nyhetsbrev blir inte som jag tänkt mig men ibland så sätter de dumma stop för hur kul vi skall ha det i vår värld, därför så kommer jag ladda den gastronomiska kanonen extra mycket denna sista vecka för Dinnerathome. Kanonen kommer vara laddad med anka, fjällko, tryffel och sötsaker. I den mer vätskefyllda kanonen blir det ädla droppar från Jerez, Bourgogne och kanske en skvätt av min egna hemkryddade sportdryck. Så, upp till kamp mot de dumma så sätter vi oss till bords och tänder på fyrverkeriet för det fina i världen. För er som är nyfikna på hur det går att besöka mig i Åre under säsong så kommer det i veckan ett pressmeddelande om hur och när och varför! Trevlig vecka!

9/11 2015
Är det inte lite vår i luften? Tycker att tomtarna och stakarna stått lite väl länge i stans butiker, tycker nog det är tid att raska grisen och tänka på sparris och lättare drycker av slaget Riesling. Eller så backar vi bandet och inser att det är början på november, och låt de vara så! De sistsa löven de faller från träden, ser att det fortfarande letas svamp i våra skogar. Själv är jag en knöl och då gärna vit, med ursprung Alba, sådan är jag. Säsongen är på väg mot sitt slut för vissa men för Dinnerathome så går säsongerna fint ihop, och snart är det enbart jämtländska råvaror på menyn. Sidan är under uppbyggnad och kommer att byta skepnad under början av nästa år. Jag kommer satsa ännu mer på konceptet. Nästa veckas tema är ”köttkoma” och veckan som kommer får er kallas ”Urladdning” eller mer kanske ”Tömt var det här” Jag låter slutpläderingen får lämnas till mina gäster. Trevlig vecka till er alla. Ta en titt på www.copperhill.se för att se vad som sker under min vinter i Åre.

2/11 2015
Veckans nyhetsbrev får börja med 9 grader! Vad är det som sker med vårt klimat? Visst är det skönt med värme, men nu skall det vara kallt och härliga dagar med frost och minusgrader. GastroVin och Dinnerathome har varit på inspirations resa den gångna helgen och testat av några korgar och inser att Göteborg levererar på mycket hög nivå. Vi har garanterat ätit årets bästa rätt, kanske druckit åtets godaste vita bourgogne, men vi har även provar årets absolut sämsta upplevelse. Jag har lovat mig själv att aldrig skiva om en ”dålig” upplevelse. Jag tar med mig mina tankar och begraver dem djupt för att minnas allt gott vi avnjutit! Dinnerathome kör årets sista middagar den 21:a och den 22:a november. Skall försöka att ta mig i kragen och leverera toppgastronomi och servera en jädrans massa goda drycker. Sen blir det att flytta upp hela verksamheten till Åre och Copperhill. Vi ses i vimlet snart och till dess så sjuder grytorna med god mat hemma i Snickerboa.

26/10 2015
Vänner, på väg till Åre skriver jag dessa rader, naturen har på kort tid förändrats från storstads vilda höstpuls, till de stora fjällen som blir min närmsta granne, kan tänka mig att räven som precis sprang över vägen är det som är mest hetsigt för stunden. Blir några dagar i Åre för att känna på pulsen inför flytten med Dinnerathome och Gastrovin. Kommer att ta mig förbi undersåker och hämta chark till året sista middag med Dinnerathome och såklart få skall fjällbete hälsas på. Inte att förglömma så kommer det med bröd och annat gott från Sveriges absolut bästa bageri Grädda. Mjölken från Såå skall tas med i hink hem. Vattnet från älven skall med hem till Landfjärden. Håll utskick efter ny meny inför vintern i Jämtland, tro inte jag kommer hålla igen med Sveriges mest natursköna skafferi bakom mig, Magnus Nilsson få hålla sig hårt i lockarna denna vinter. Eller så är det jag som får hålla hårt i mitt fjun och lära mig ännu mer av Jämtland. Miss E kommer att hålla ställningen i köket hemma i Landfjärden och hon blir även ansvarig för att hålla vår Cave i trim. Vi ses snart i vimlet. Glöm inte att boka in Dinnerathome från och med 1 maj i Landfjärden. Då är det tid att plocka upp de krispiga Rieslings!

19/10 2015
Tidig veckomorgon, än inte riktigt den där hösttemperaturen som har infunnit sig. Stå i köket en morgon och titta på när viken går från bäck svart till att skimra upp och stunden blir precis som en sen höstmorgon över Garonne, dimman är tät och vacker, den rör sig sakta, det blir som ett sagolikt skådespel som utspelar sig över Château Landfjärden förövrigt med statusen, Grand vin de Château Landfjärden premier grand Cru Classe. Veckan kommer att gå till att fördjupa sig i vinets kemi och nu skall det bli riktigt nördigt och behövligt. Planeringen av årets sista två middagar, den 21:a november är temat, rätt och slätt ”kött” men såklart med handhavande fisk, skaldjur och grönt. Den 22:a kommer det bli en ”tömning” av äldre Bourgogner, jag kan inte längre stå och säga att 05,06 är det bästa, jag måste föryngra mig, ”dessvärre” så kommer DRC vinerna, hålla några år till. Jämtland närmar sig och planeringen för flytten med Dinnerathome under tre månader, börjar kännas perfekt. Tänk att få lägga vantarna på Jämtländsk kokkonst igen. Mer info kommer under veckan både på denna sida och på www.gastrovin.se För övrigt så landade det mer goda "Jättar" som kommer att bosätta sig i källaren för att avnjutas längre fram.

12/10 2015
Ny vecka, nya möjligheter, är det inte så det heter? Jag tycker att varje dag är en ny utmaning, till att lära sig mer om morgondagens gastronomi och det vin som skapades för en tid sen! Det är med dessa ord som jag tar hand om de sista kantarellerna, äpplena, päronen samt de få örter som är kvar i växthuset. Tiden det rullar på, hösten kommer gå över mot tidig vinter så småningom, tur är väl det att vedkorgen och brasorna är redo för en kall vinter. Den jämtländska gastronomin kommer att vara mycket betydelsefull för mig i vinter, då hela konceptet #Dinnerathome förflyttar sig till Åre och ”The Villa”. Är med konstig känsla som Snickerboa kommer att stå tomt hela vintern. Men känner mig rätt, så kommer våren snart och då är jag tillbaka i Snickerboa med nya krafter och nya idéer för den bästa upplevelsen. Det blir såklart Nyhetsbrev varje vecka men då från fjällets vida skepnader, är det någon plats förutom Öland som betyder mycket för mig så är det Åre. Men än är det höst, middagarna för Dinnerathome är fullbokade, tror att det blir mycket glädjerop under dessa blöta och värmande middagar. Trevlig vecka.

5/10 2015
Veckans nyhetsbrev börjar med ett gäsp! Inte en dålig gäspning, utan att enbart en stäckning av summeringen från föregående vecka och speciellt helg, vilka viner om druckits, vilken mat som tillretts och vilka fantastiska glädjerop. Lördagen gick till att stycka nöt och vilt. Hare kommer upp på meny under en kort period. Sen börjar älgjakten och då ser vi såklart både mule och stek från skogens konung. Det finn ynka få platser kvar inför höstens kvarvarande middagar. Jag har sagt till mig själv att de blir en extra middag för de mest hängiva och trogna anhängarna. Dinnerathome får även en student med sig under okt och nov, bara en sådan grej är spännande. Nya och andra tankar som bara medför en utveckling av hela upplevelsen. Trevlig vecka och drick bara det godaste, inte det dyraste.

28/9 2015
Äpplena plockas in med sällskap av päron, det läggs in nektariner och det skördas ståtlig persilja och tomat från växthuset. Kantarellerna picklas, en del torkas. Chilin växer fortfarande och det är finns fortfarande fina rabarber. Vad säger man! Det är höst och då skall allt tas till vara på, det är en sagolik doft som lägger sig som ett duntäcke i köket. Jag räknar med en kall vinter med mycket snö, så mat kommer behövas. För övrigt så fyllt källaren upp eftersom, och det kom ett pack med viner från Rhone och Chablis, det kan alltid vara bra att ha. Grillen är fortfarande het och sommarens klassiska grillodörer blandas med frisk och sval höstluft. Ni skall se hur viken ser ut från bordet i matsalen, det är glimmande vackert. Tre tema middagar är på planeringen i nuläget, så håll ögonen öppna för snart blir det ren och skär lyx hos Dinnerathome. Trevlig vecka!

21/9 2015
Årets än så länge bästa dag igår, söndag! En bättre skogspromenad gjorde dagen och såklart fick det plockas lite svamp. Det som inte har stannat upp än, och känt in höstens klara och friska vindar, har missat något. Det doftar Svenskhöst på riktigt. Förra veckan blev en viktig vecka för Dinnerathome och moderbolaget GastroVin. Från och med 1 Jan 2016 så kommer större delen av bolaget att verka i Jämtland och Åre. Det är Copperhill som tar in hela mitt koncept med Dinnerathome och jag kommer att vara stationerad på hotellet under säsongen. Med detta så innebär det att jag kommer att öppna upp Dinnerathome hemma i Landfjärden under april månad igen. Gällande alla ägandefrågor och uppdelning av bolaget är inte undertecknat ännu, det som är skrivit i sten, är att jag kommer ha total kontroll och fullmakt för allt som sker, samt att mina stammisar ”vinvänner” kommer alltid att ha förtur på det trevliga som kommer hända med Dinnerathome och GastroVin. Bolagets Chef du Cave blir såklart Miss E! Tro inte att vi kommer att ligga på latsidan under hösten, det är fortfarande teman "Tryffel och vilt", "Köttkoma"  "kaviar med stil". Återkommer med med info. Inte att förglömma, projektet #Foodfolder som kommer skjuta i höjden med vardagslyx de lux!

14/9 2015
Höstens tid är här, det är väl för skönt, det är nu som man kryper upp i sin favorit fåtölj, drar över sig sin pläd och häller upp en kopp gott och rykande hett te. Kanske tar fram en bok och lämnar all vardagsstress till de hårda vindarna som tar i så det knakar ute bland träden. Visst låter det härligt…? Eller så skruvar man upp volymen på max och sjunger med till tonerna av Mustasch – Double Nature. Tänder upp grillen, låter lågorna slå högt mellan björkträden. Slänger upp 6 kg fett penetrerad entrecôte så det stänker och örtsmöret flyr köket. De unga och stinnare Barolovinerna som tar hårt hand om tryffeln och kantarellerna skrålar i takt med vitlöken. När det är tid för att slå sig ned till bords med DinnerAtHome är det med ledorden, kärlek, ömhet och kötta som gäller under september.

7/9 2015
I vägran på att ta in grillen! Stålande dagar och kalla kvällar, det är det perfekta för att grillandet skall bli bra, de små kopparpannorna fräser på grillen och samsas med köttstyckena, det är bara toppluvan som saknas, sen är höstens grillteman fullbordat. Svampens tid är här och de är så spänstiga och smakrika, behövs enbart ett uns av smör och lite salt så är man i smakrikets innersta krets. Det enda som kan behövas kompletteras med svampen är dess nära vän tryffeln. Pilgrimsmussla är ett annat toppenalternativ till våra middagar, en underbar havssmak och dess textur gör mig glad att få tillreda. Varför inte ta in lite av sommarens grödor i köket och låta oss känna smaken och glädjen från den varma sensommar.. Tiden den rullar på och jag är på väg för att plocka in mer svamp, bär och örter. Ett måste för höstens mörka kvällar fram för brasan!

31/8 2015
Vädret det håller i sig, det solas och plaskas överallt. Härliga sensommar, denna höst kommer att bli lång, vacker och fin. Vi har fått sällskap av Bambi i trädgården, han sköter om alla rosenbuskar på bästa vis. Han har smakat av dem alla. Jag lovar att Bambi inte kommer att serveras på dinnerathome. Nya förhandlingar planeras och har inletts, vill att leveranserna till oss skall samköra, så blir det inga onödigt utsläpp. Viltsäsongen är snart igång och det är tid för att plocka in de höstliga svamparna innan jägarna kommer ut i skogen och går lös. Hjortron, lingon, blåbär och hallon är på väg ned från Jämtland för att förädlas i köket. Tänker mig en kall höst med varma råvaror. En himmels upplevelse blev det i fredags då sensuell Pinot Noir från bättre hus avnjöt till skogen gula guld. Kanske finns det fler flaskor från samma hus, och vem vet? Det kanske poppas upp just den kvällen som Ni sitter runt bordet! Lev väl och njut av hösten, för snart kommer den vita, kalla och djupa snön. Då blir det att jaga ren på fjället!

24/8 2015 
Svala och sköna kvällar, färgerna går nu mer och mer mot höstens glimrande toner. Det är vackert! Nu skall de sista grödorna plockas in från gården och det är tid för att börja sylta och lägga in allt gott. Vill förlänga året med sommarens färger och smaker. Det är även nu som de stora snälla jättarna kommer till ro och får ta del av höstens guld från skogen, vattnet är riktigt kallt och skönt så fisken som spö fångas är så perfekt den kan bli. Kräftorna de sjunger för fulla muggar och snapsen den är kryddad med husets dill. Jag låter mig slå mig till ro i köket och tända upp en sprakande brasa, putsa de finaste glasen och ställa fram karafferna för det är tid att öppna upp höstens middagar. Välkomna! 

17/8 2015 
Vårt Växthuset levererar underbara grödor, jag har varit en snabbis på Öland och hämtat hem redi mat till dinnerathome, sensommaren visar sig från sin bästa sida. Dinnerathome flyttar ut kontoret till terrassen hela veckan. Menyerna för hösten är som sagt klara och jag tillsammans med Fredrik från Dessert mästarna skall bara få till ett datum. Har fått ett extra sug efter nykokt kroppkaka med tryffel och tillhörande Pinuppa, så för er som tar de sista plasterna för höstens event och tema middag skall med andra ord få en lite extra galen upplevelse till varför enkel gastronomi alltid är det godaste. Så öppna truten ordentligt och inhys veckans smaker på bästa vis. För att hålla Er alla uppdaterade så titta in på www.dinnerathome.se samt www.gastrovin.se för bästa koll. Skål och njut av morgondagens historia.

11/8 2015 
Veckans nyhetsbrev skrivs från en vacker plats långt inne i de Småländska skogarna. Knappt någon mottagning och det är en speciell känsla. Vår lilla rundtur i södra Sverige bör ge oss en nya tankar och idéer för att utveckla Dinnerathome ännu mer. Vi kommer att komma hem med ännu mer grödor, och råvaror från de Öländska skafferiet. Provade ostar från Hagelstam igår och det finns risk att det åker med ett kg eller två. Glashyllorna fylls på med Orreforsglas, så alla kan dricka gott när Ni besöker Dinnerathome till hösten. Teman för menyerna är klara och under snar framtid så kommer även menyer på hemsidan att skrivas ut. Önskar Er alla en trevlig vecka så ses vi i de gastronomiska vimlet! 

3/8 2015
Det skvätter, det skvätter, bland tonerna och nubbarna så äts det kräftor som aldrig förr! Det är de röda guldets tid som skall firas med bästa vin, äntligen lite sensommar. Sensommar som inte gick från att vara sommar utan att gå från kall vår, blöt sommar till den härliga hösten. Kantarellernas hattar poppas tillsammans med tryffel och sprött bröd. Det bokas på för Dinnerathome och det är väl härligt! Tror att Krondillen blomma är kvar i nosen sen gårdagen kok. Glöm inte att boka in hösten med Dinnerathome. Det är här det händer. Källaren fylls på med godsaker från Bourgogne, California och Piemonte samt med lite övriga skvättar från jordens alla rundade vinhörn. Vi firar så länge och snart ses vi runt bordet. Håll i hatten för nu smäller det av smaker i var mans gom. Skål och njut! 

28/ 2015
Nyhetsbrevet för denna vecka kommer att handla om hur mycket kan det regna och blåsa egentligen? Kommer inte regnet från ovan så stänker det både från sidan och underifrån, och tack vare vinden pinnande inverkan så kan man inte annat än bli dyblöt. Så då får man hålla sig inne, ta på sig raggisarna, tända upp brasan och börja skissa på menyer för aug och september. Redan idag tisdag så kommer jag att under dagen prova årets första kräftor och förhoppningsvis så blir det en kantarell eller två till. Vill bygga speciellt augusti menyn på skaldjur, tryffel och mer svamp. Sommaren som inte vill knoppa ut, går känslorna mer åt att hösten kanske snart är här. Hösten är mycket trivsam men det behövs en varm och solig sommar innan moder jord slår på knappen för tryffeltider. Håll ut för hos Dinnerathome så kommer solen alltid att skinna på våra gäster, för de är det bästa vi har. Håll koll på vårt nyhetsbrev för mer info om sensommarens galenskap i högaktningsfull gastronomi och vinorgie. Och låt det regna för det kommer snat bli varmt igen.

20/7 2015
De är här nu! Skogens guld och de är många, undrar om vi klarar av dem. Från havet så kommer de röda guldet och de har ju klor så det blir kanske en hårdare kamp än guldet från skogen. Jag beväpnar mig med grovsalt, peppar en del krondill och en herrans massa smör. Tror om jag pepprar de röda guldet från höger och laddar om med grovsalt och ger mig på dem från andra hållet så är en front klar. För de gula guldet, lägger jag ut tjockt med fräsande smör i het panna så snubblar säkert allt guld från skogen ned där! Det är så här man tar hand om kantareller och hummer på bäst vis. Hoppas ni alla har en förnämlig sommar trots att solen inte är framme så mycket! Skål på Er och snart ses vi till höstens middagar med dinnerathome. Se vad som händer under fliken ”boka”! Glad Sommar! 

13/7 2015
Efter regn kommer solsken. Idag är en sådan dag som ingen det om det kommer mer regn eller mer av de varma heta solstrålarna. För gänget "Dinnerathome" så spelar inte vädret någon roll. Regnar det så tar vi fördrinken i källaren eller framför brasan. Är solen framme så blir det champagne och de första serveringarna ute på soldäcket, terrassen eller varför inte på balkongen. Man kan med ärligheten säga att huset är byggt för att njutas av. Som många förstår så vankas det många middag under sensommarens glans och det kommer att viftas med både den ena och andra klon från de röda guldet, jag lovar detta! Det pratas även om kantareller och karl Johan på våg gata, så varför inte ta på sig radarn för att leta svamp till de kommande middagarna. Inte att förglömma så blir det en middag med temat ”knölar & Pinot Noir” som vi alla ser fram emot, hörde jag DRC och kroppkakor! Smaklig sommar! 

6/7 2015
Äntligen lite regn, sol och värme i all ära men det tar så mycket tid att vattna alla grödor och det är på tiden att han där uppe hjälper till med lite blöta. Fullt upp för DinnerAtHome och sitter med planeringen för aug och inser att det kommer bli en storstilad månad med kalla skaldjur, en drös med svamp samt en hel del tryffel som är direkt anländ från Bourgogne. För Er som känner att det är på tiden att lära upp sina sidor inom metodik och sensorisk så kommer vi att ha kvällar som får oss att gå in på känslorna runt mat och dryck. Håll koll på nyhetsbrevet så får Ni mer info om datum och tider.
– skaldjursdekanens – 8 nyanser av vilt – Obskyr fågel – Tryffel & Ris – Kaviar & anka

29/6 2015
Det är bråda dagar för Dinner at Home, de växer så det knakar i växthuset och gästerna är så nöjda. Är en fröjd att ha ett skafferi som detta på gården. Sommaren är här och det känns på stämningen runt bordet. Jag själv försöker njuta så gott det går av sommarens varma dagar, men är redan på tanken med vad som kommer att smaka med sensommarens skaldjur, tryfflar och de första höstprimörerna, middagarna i höst kommer att slå bak ut i en sensuell galenskap med mängder av kärlek och goda drycker. Det ramlade visst in lite goda jänkarare häromdagen och det är visst viner som passar till vilt. Så teman för hösten blir dessa.
– skaldjursdekanens – 8 nyanser av vilt – Obskyr fågel – Tryffel & Ris – Kaviar & anka

10/6 2015
Rapport från Snickerboa och Dinnerathome. Det växer så det knakar i växhuset, örter, skott och grödor skördas redan nu, det är med salig känsla att kunna ta några steg utanför köket och ta del av naturens skafferi. Nästa middag är i planeringen och jag hoppas på att sommartyffeln gör sig ett besök. En kväll med lagom mängd ädel Pinot Noir och ohyffsade mängder tryffel. Vad säger Ni om det. Finns någon plats kvar, så skicka mig ett mail. Vi sätter oss till bords den 11 juli kl 1800

2/6 2015
Efter tre dagar så har jag nu hämtat mig efter lördagens bättre sittning hos oss. Kan höra skratten, de skålande glasen och lovorden än idag. Med en trevlig öppning med champagne, så intogs ett "smärre" antal rätter och en del pavor blev det oxå. Snart är det tid för Champagne tema och vi laddar på me allt från Salon 96 till Krug av mer Standardklass;)!

19/5 2015
Efter mycket planerande och funderande, så kommer jag och Fredrik (Dessertmästarna) att flytta gästspelet till aug månad pga att vi båda har för mycket planerat inför sommaren. Men den 13/6 så kommer middagen med temat Champagne att bli av, håll utkik på denna sida så kommer det snart mer info om den kvällen.

18/5 2015
Nu finns det presentkort att köpa för provningar med GatroVin samt Dinnerathome Sverige. Vad god att kontakta oss för mer infomation, kontakt tas vi fliken "Boka"

29/4 2015
I slutet av juni blir det av, vi har inte riktigt bestämt datum och antal platser. Men kändisen från Kanal 5 och Dessertmästarna kommer och gör ett gästspel med DinnerAtHome. Jag antar att jag kommer bli utkastad ut köket och Herr Fredrik Gustafsson tar över rodret i det kalla köket. Låt oss bli omhändertagna av Fredriks kunskap från de sötas värld, vi säger att det blir 6 desserter i
Temat salt, surt & sött, så kommer det säkert att ramla in några småsaker till…
Återkommer med mer info om arrangemanget.
"För övrigt såg jag att det låg ädelrötad saffransjuice i källaren från anrika Bordeaux, samt Mr K från SQN, hoppas det kan passa."

20/4 2015
Kvällen med mycket mat och en del viner, galet massa skatt. Det summerar kvällen för Dinnerathome. Nöjda gäster och en nöjd värd. Nu har vi massa bokningar att se fram emot och jag tackar första gänget ut, och gläds över att aftonen var till en belåtenhet.

1/4 2015
Ännu en vår är på intåg, jag var på Öland föregående helg för att titta till sparrisens knoppar.
Det kommer att bli en trevlig vår, skördade årets första Ramslök, väl doftande & alldeles pinfärsk, ett fack ägg fick följa med upp till Landfjärden, tack till Elaine & Martin för de vita/gula guldet.
Snart är det tid för de första "riktiga" Winelovers gästerna att entra Dinner at Home och det är med stor spänning jag inväntar denna kväll. Ni är så välkomna!

Idag den 18/3 så tar sig Dinnerathome på en studie resa.
Skall bli fantastisk roligt att besöka Inger på Sanda Gårdsmejeri.
För att sedan ta en tur på Nynäshamn och hälsa på Ångbryggeriet.
Två mycket bra grannar till mitt skafferi.
Hoppas att GastroVin kommer att skiva ned några rader om besöken.
Trevlig dag önskar vi på DinneratHome


Pressmeddelande 27/2 2015

Stjärnsommeliern har lämnat storstan och tar det gastronomiska finrummet till landet.
Nu får de vara nog med storstadens heta puls, stegrande stress och dess påföljder.
Hinner verkligen dagens karriärsjagande människa att njuta av allt som vi tillagar och serverar?
Efter flertalet år i de stjärnbelysta matsalarna så fick jag nog! Jag har tagit med mig mina kunskaper och mina erfarenheter till landet och Kommer att ta till vara på naturens egna skafferi på bästa sätt.

Upplev en middag med säsongens bästa råvaror i Sommelierns egna kök och matsal.
Här kommer Kent att kåsera om den nyfångade fisken, de nykokta kräftorna, höstens guld från skogen, vårens sparris med dess primörer.
Med 15 års leverne i vinets värld kommer även de stora vinerna att få plats på bordet, här är det endast det godaste gott som serveras.
Kommer att satsa på ett brett och gott non- alkohol utbud så det finns något för alla.
Är du nyfiken på hur pilgrimsmusslan steks på bästa sätt? Då är det bara att göra mig sällskap i köket och medverka i framställandet.

Vill du anlända i 40 knop till vår brygga? Eller åka snabbaste landvägen för att stå på min terrass med ett gott glas champagne inom 35 minuter?
Duggar regnet eller har vi turen att snön faller vitt och vackert, då serveras drinken framför en av de sprakande brasorna.

Det är i skärgården det händer!

********************                                                                           

NyhetsBrev 27/2 2015
Vecka 9 så skall hemsidan för dinner at home Svergie vara klar och upplagd för bokningar. Kommer att lägga ut vilka dagar som är bokningsbara och har Ni egna önskemål om en dag/kväll hos oss så är ni varmt välkomna med en förfrågan.