Från jord till bord

Sensommarens meny för middagar, där vi från Dinnerathome lagar maten till er. 
Menyn är skapt efter säsong och vad som finns tillgängligt just för stunden. Vi som sitter med inköp av råvaror, har alltid en nära relation med grossisten, bonden, fiskarn eller grönsaksodlaren, enbart för allt känns mycket ärligare och våra gäster får det som är bäst för dagen. Givetsvis så ordnar vi men kortare eller längre menyer än denna.  

Tabberaset

Snacks
New version of Tarte Flambe ”Alsace”
The black gold "White Rabbit"

Le Plats de saison
Hunting flavors ”Sörmland”
 
On your own, make an omelett ”Åre” 

It smoke and that burns ”Trondheim” 

Sweet Duck ”Chef Tanaka” 

Caramelized "Pigg" eggplant, herbs, Garden party "Chef Le Squer"

Who killed the lamb ”Gaggan” 

Ice ice baby ”Elbulli” 

To the bitter end
The cheese is mixed with nature ”Oviken” 

Smashed apple, I crusched Masimo ”Landfjärden”

1100 kr ex moms, drycker 900 kr ex moms.

MATEvent med OFYR grillar.

Vår/sommarfest i samarbete med OFYR grillar. Vi skapar ett tillfälle där vi tillsammans med er formar ert Event, precis som ni önskar. Vi har kunskapen för att tillreda den perfekta gastronomin.

Möt våren med de första primörerna, såsom sparris, nässlor, lamm och örter. Vi tillreder allt över öppen eld. Givetvis så fylls menyn med allt som våren ger oss. Rätter denna kväll blir Grillad vit och grön sparris, ramslöks emulsion, citrusmarinerad kyckling i koriander, lammracks med tillhörande rosmarinsmajjo, stora sallader med ekologiska bönor och skott…. Och mycket mer. 
Kostnad från 590 kr per person 

Svenska tapas tillreds med hjälp av björkvedens hetta och smaker. Vi fyller upp borden med smaker från havet, skogen och ängen. Perfekt meny för er som väntar internationella gäster. Grillade räkor, Skagen, vårkyckling, sparris och Ostron från Grebbestad. En mycket uppskattad meny.
Kostnad från 590 kr per person

Fingerfood, vi tillagar smakrik streetfood till ert Event, denna vår så är det smaker från Indien, Karibien och speciellt Bangkok som får presentera dessa menyer. Vem vill inte prova på rätter som Khanom Jeen Nam Ya Kati (Coconut Milk Curry w/ Rice Noodles). Gaeng Hanglay (Thai Hanglay Curry). Ceviche: Lax och räkor med chili, färsk koriander, tomat, paprika och ananas. Färsk Chorizo med mängder av örter, lime och paprika. Musslor i vitlök och citron.  Grilled Chicken Tikka & Coriander Yogurt och vår egna favorit, Grilled lamb with Garam Masala….
Kostnad från 610 kr per person


MATEvent där Ni är med och lagar.


"Japansk dryck och asiatiska smaker" 
under kvällen så får vi en medryckande berättelse av historien av Sake, efter lagar vi till många små rätter och får känna på helt nya smakkombinationer” Det Japanska köket är känt för att inte bli för kryddigt, utan man viker tillsätter gärna grundsmakerna och får allt att smaka fantastiskt. Vi tillreder fisk, skaldjur och i nutid har även kött blivit allt mer vanligare i örikets kök. Vår föreläsare inom Sake bär titeln, WSET Level 3 Award in Sake.

"Matevent med finsprit i fokus" 
Vi blandar drinkar som sen skall ge er tankar till att skapa en meny, vi sätter drinken, shortsen, cocktailen i fokus” Hur smakar en drink till den perfekta grillade köttbiten, hur blir resultatet av att istället för öl ta en drink till den lättsamt gravade fisken. Att desserter och fräscha drinkar är något utöver det vanliga, det kan vi lova er.

"Vad lagas och hur lagas maten på stjärnkrog?" 
Är allt så krångligt och tar allt så lång tid att tillreda, vi utforskar och provar.” Grundarens av DinneratHome och GastroVin har under många år haft nöjet att arbeta på några av Sveriges bästa restauranger och kommer med de bästa knepen och trixen för att på ett grundligt sätt skapa stjärnbeströdd gastronomi med riktigt bra drycker till.

Säsongen för primörer 

Vad har bonden, fiskarn, jägarn till oss idag? Av en fylld och hemlig råvarukorg skapar vi tillsammans en meny och vi alla får tänka till och se vad vi kan skapa utan att titta efter recept på telefonen eller paddan. V tillsammans skapar menyn som är den bästa för dagen. 


"Nationellt för de internationella"
Vi tillsammans lagar en svensk tapas meny, där svenska råvaror får stå i centrum. Detta är en aktivitet som är bra för er som är från 10 personer och uppåt, och inte har massa med tid över för aktiviteter. Från vi tar första taget i råvarukorgen, så står tapasbordet klart på dryga timmen. Vi använder oss av fisk från svenska vatten, kött från våra skogar och grönsaker som odlas av våra gröna vänner. Denna aktivitet gör vi där det passar er bäst, kontoret, matlagningsstudion, skogen eller bryggan.  

"Burgare fest"
Vi lagar de största och mest smakrika burgarna, vi blandar vår färs tillsammans, kryddar den precis som ni önskar, och detta gör vi på plats. Grillar det över öppen eld. De godaste tillbehören är ett måste. Vi använder glöden från Ofyrs grillar med att tillreda rotfrukter och varför inte den bakade potatisen som långsamt bakats i aromerna från björkved. Vi tar grillen dit ni önskar.

"Grilla kött över öppen eld"
Det pratas i dag om vad som är bra kött, vi använder oss av kött från känd bonde och vi tar inte i kött som vi inte vet att det haft en god bakgrund. Denna aktivitet bestämmer ni om ni öskar vara med och hjälpa till, eller så hänger ni bara med oss runt Ofyrs grillar och värmer er av vedens värme och kanske har något värmande i glaset ert. Vi lyssnar med öppenhet om hur just ni önskas grillas, och vart ni vill grilla. 


Matevent där Ni är med och lagar maten, i samarbete med Ofyr grillar.
Vinterns höjdpunkt, efter en kylig men ack så rolig aktivitet med Addwater så tar vi emot er med värmande godsaker. Berätta för oss hur ni tänker ert upplägg så ordnar vi det bästa av det.  

”Laga mat över öppen eld tillsammans med Ofyr”
Här syr vi ihop paket efter vad kunden önskar, vegetariskt, fisk, skaldjur, kött.

”Grillskola eller bara en trevlig Grillfest” 
3 sorters kött, svenskt och såklart från kändbonde, vi gör alla tillbehör efter säsong.