Från jord till bord

Menyer för middagar, där vi från Dinnerathome lagar maten till er. 
Dessa tre menyer är skapta efter säsong och vad som finns tillgängligt just för stunden. Vi som sitter med inköp av råvaror för våra event har alltid en nära relation med grossisten, bonden, fiskarn eller grönsaksodlaren, enbart för allt känns mycket ärligare och våra gäster får det som är bäst för dagen. 

Meny 1

Le menu d'automne


Fyra presentationer med säkert något extra inlägg

Lax, lök, brynt smör
*
"Signatur" 
Lantägg, kantareller, dill
*
Rådjur, Trumpetsvamp, betor, tryffel
*
Hjortron, vanlij, lakrits

595kr ex moms.

Alla vid bordet äter samma meny
Drycker bestämer vi i god tid innan.

Meny 2

Tabberaset

Åtta presentationer med garanterade inlägg

Höstens grödor
*
Fjällröding, gurka, krondill
*
Lantägg, Karl- Johan svamp, tryffel
*
Älginnanlår, kaviar, ingefära
*
"Signatur"
Glad anka, maräng, tryffel
*
Lamm från Åstad gård
*
1 ost "Sandagård" 
*

äpple, smördeg, kanel

850kr ex moms
Alla vid bordet äter samma meny


Matlaningskurs

Meny 3

Vaajese


Tre presentationer.
"Family style"



Smaker från Gården (chark)
*
Köttfat (Fjällbete) med stora tillbehör
*

Körsbär, havre, grädde


500kr ex moms
Alla vid bordet äter samma meny
Drycker bestämer vi i god tid innan. 

Här skapar vi ett tillfälle, där Ni tillsammans med en av våra kockar pratar ihop er för den perfekta tillställningen. När menyn är klar, så finns våra sommelierer till hjälp med att ta fram de bästa alternativen i dryckernas värld.  Vår matstudio ligger på Klarabergsgatan 33. (4 timmar)

"Nationellt för de internationella" (2 timmar)
Vi tillsammans lagar en svensk tapas meny, där svenska råvaror får stå i centrum. Detta är en aktivitet som är bra för er som är från 10 personer och uppåt, och inte har massa med tid över för aktiviteter. Från vi tar första taget i råvarukorgen, så står tapasbordet klart på dryga timmen. Vi använder oss av fisk från svenska vatten, kött från våra skogar och grönsaker som odlas av våra gröna vänner. Denna aktivitet gör vi där det passar er bäst, kontoret, matlagningsstudion, skogen eller bryggan.  

"Burgare fest" (1 timme)
Vi lagar de största och mest smakrika burgarna, vi blandar vår färs tillsammans, kryddar den precis som ni önskar, och detta gör vi på plats. Grillar det över öppen eld. De godaste tillbehören är ett måste. Vi använder glöden från Ofyrs grillar med att tillreda rotfrukter och varför inte den bakade potatisen som långsamt bakats i aromerna från björkved. Vi tar grillen dit ni önskar.

"Grilla kött över öppen eld" (2 timmar)
Det pratas i dag om vad som är bra kött, vi använder oss av kött från känd bonde och vi tar inte i kött som vi inte vet att det haft en god bakgrund. Denna aktivitet bestämmer ni om ni öskar vara med och hjälpa till, eller så hänger ni bara med oss runt Ofyrs grillar och värmer er av vedens värme och kanske har något värmande i glaset ert. Vi lyssnar med öppenhet om hur just ni önskas grillas, och vart ni vill grilla. 


Matevent där Ni är med och lagar maten, i samarbete med Ofyr grillar. (2 timmar.)
Vinterns höjdpunkt, efter en kylig men ack så rolig aktivitet med Addwater så tar vi emot er med värmande godsaker. Berätta för oss hur ni tänker ert upplägg så ordnar vi det bästa av det.  

”Vi tar alpernas gastronomi, musik och känsla dit ni vill”  (1 timme.)
Racklettfest med tillhörande drycker och råvaror.

”Laga mat över öppen eld tillsammans med Ofyr” (2 timnmar.)
Här syr vi ihop paket efter vad kunden önskar, vegetariskt, fisk, skaldjur, kött.

”Grillskola eller bara en trevlig Grillfest” (Från 2 timmar.) 
3 sorters kött, svenskt och såklart från kändbonde, vi gör alla tillbehör efter säsong.